Art Medium afbeelding

Afbeeldingen aanbrengen op meubels en accessoires

Op deze pagina laten we je zien hoe je met Abbondanza Art Medium een afbeelding kunt overbrengen op meubels of accessoires. Het leuke van deze techniek is dat je niet of nauwelijks kunt zien of voelen dat je een papieren afbeelding hebt aangebracht.

Tip: Alle genoemde en gebruikte producten vind je onderaan deze pagina.

 

Met Art Medium een afbeelding aanbrengen op meubels en accessoires

Hoe werkt de transfertechniek?

De ondergrond wordt ingesmeerd met Art Medium. Daarna leg je de afbeelding op de lijmlaag, met de afgedrukte kant naar beneden. Na 2 tot 3 uur droogtijd kan het papier worden verwijderd door het nat te maken en weg te scrubben. Wat er overblijft is alleen de inkt van de afbeelding, die als het ware één geheel is geworden met de ondergrond. Je ziet dus niet dat het ooit een afdruk was en je voelt ook het papier niet meer. Het ziet er echt heel realistisch uit!

 

Vintage canvasdoek maken met art medium

Stappenplan voor het overbrengen van een afbeelding

De techniek is eigenlijk heel eenvoudig. Je moet alleen netjes te werk gaan, niet knoeien met het medium en een beetje geduld hebben bij het verwijderen van het papier. Hieronder in het kort de stappen. 

Afbeeldingen transfertechniek stappen

1: Abbondanza art medium in een goed dekkende laag aanbrengen op de ondergrond;
2: de uitgeknipte afbeelding met de afdrukkant in de lijm plaatsen, aandrukken en goed laten drogen;

Afbeelding aanbrengen transfertechniek stappen
3: als het papier met de afbeelding volledig is opgedroogd, kun je met water en een sponsje of je vingers voorzichtig het papier verwijderen. Ga door totdat alleen de inkt is achtergebleven;

Afbeelding aanbrengen transfertechniek stappen
4: het geheel afwerken met nog een laagje art medium of met Abbondanza vernis.

Afbeelding aanbrengen transfertechniek patineren

Tip: Als je een vintage effect wilt aanbrengen, zoals de voorbeelden op de foto's, scrub dan wat langer door zodat je als het ware de afbeelding beschadigd. Ook kun je naderhand nog extra effecten aanbrengen door het geheel te patineren met Abbondanza wax, glaze of antiquing powder.

Welke afbeeldingen zijn geschikt voor de transfertechniek?

De techniek is geschikt voor fotokopieën en geprinte foto’s of plaatjes in zowel kleur als zwartwit. Gebruik een laserprinter want de inkt van inktjetprinters is vaak niet watervast. Als je twijfelt kun je dat vooraf even testen.

Met andere woorden: zo’n beetje alles wat je kunt kopiëren of printen is geschikt. Illustraties, foto’s, patroontjes, tekeningen van je kinderen, afbeeldingen van internet of Pinterest, landkaarten, ansichtkaarten, plaatjes uit tijdschriften, verzin het maar. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je een afbeelding waar tekst op staat in spiegelbeeld moet afdrukken.

afbeelding voor transfertechniek

Op welke ondergrond kun je de transfertechniek toepassen?

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Je kunt afbeeldingen aanbrengen op geverfde meubelen of accessoires, onbehandeld of gelakt hout en metaal, Mdf, aardewerk, canvasdoek etc.

Het is een ideale techniek voor het decoreren van bloempotten, houten wandpanelen, canvas schildersdoek, naambordjes, meubeltjes, doosjes, kisten en andere accessoires. Op erg gladde oppervlakken, zoals glazen flessen en potten werkt de methode niet goed en kun je beter de decoupagetechniek gebruiken (dus uitknippen en opplakken met art medium).

Op de doosjes hieronder hebben we de transfertechniek gebruikt, bij het glazen potje is de afbeelding uitgeknipt en met art medium opgeplakt. 

 

Art medium transfertechniek voorbeelden 

We wensen je veel plezier met de transfertechniek!

Tip: op ons YouTube kanaal vind je een video over het creëren van een vintage canvas met deze transfertechniek en Abbondanza patineerproducen.

 

@verftechnieken.nl

Op alle afbeeldingen en teksten op deze website rust copyright. Het is niet toegestaan content over te nemen zonder onze uitdrukkelijke toestemming!