Abbondanza Soft Silk lak

Alles in één lak voor binnen en buiten

Abbondanza Soft Silk is een hoogwaardige, watergedragen, krasvaste polyurethaan aflakverf voor binnen en buiten, met een subtiele zijdeglans.

Abbondanza Soft Silk is zeer geschikt voor toepassing op deuren, kozijnen, ramen, lambriseringen, tafelbladen, kindermeubels en andere ondergronden waar een duurzame afwerking is vereist. Omdat Soft Silk lak een ingebouwde verharder heeft is verder afwerken of beschermen met was of vernis niet nodig. Dit maakt dat Soft Silk de perfecte aanvulling is op Abbondanza krijtverf.

 

Abbondanza Soft Silk lak voor binnen en buiten

Soft Silk kleurengamma

Abbondanza Soft Silk lak is verkrijgbaar in dezelfde  prachtige kleuren als Abbondanza krijtverf. Zo kun je alles in je interieur volledig op elkaar afstemmen.

Soft Silk eigenschappen

Soft Silk is krasvast en vlekbestendig en geeft een meer ‘strak in de lak’ effect dan krijtverf. Ook vloeit Abbondanza Soft Silk mooi uit zoals een traditionele lakverf. Dit zorgt ervoor dat je geen last hebt van kwaststrepen en dat je mooi strak kunt werken. 

De belangrijkste kenmerken van Soft Silk lak:

 • sneldrogend
 • geurarm
 • subtiele halfmatte uitstraling
 • weerbestendig
 • waterbestendig
 • milieuvriendelijk
 • zeer laag VOS gehalte
 • niet vergelend
 • gemakkelijk reinigbaar
 • gemakkelijk verwerkbaar
 • verkrijgbaar in alle Abbondanza kleuren
 • Rendement: ca 12 m2 / liter
 • Droogtijden: stofdroog na ca 30 minuten - 1 uur, overschilderbaar na ca 4-6 uur, doorgehard na 7-14 dagen

Ondergrond voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk en draagt bij aan een duurzame afwerking die langere tijd mee zal gaan. We raden je aan om hier even de tijd en moeite voor te nemen, zodat je lange tijd met plezier van je verfwerk kunt genieten.

Schoonmaken en ontvetten
Verwijder loszittend en/of aangekoekt vuil en reinig en ontvet het oppervlak. Oude waslagen verwijderen met Abbondanza Bio Strip. Afspoelen met schoon water en aan de lucht laten drogen. 

Oude verflagen
Bladderende en loszittende of slecht hechtende verf verwijderen. Oude verf- of laklagen opschuren met korrel 180 of fijner. Een grondlaag aanbrengen met Abbondanza multiprimer. 

Hout
Hout goed reinigen en indien nodig ontvetten. Eventuele kieren en gaatjes e.d. opvullen en glad schuren. Daarna gronden met Abbondanza multiprimer. Bloedend hout (eiken, merbau, meranti, e.d.) eerst sealen met Abbondanza schellak. 

Mdf, houtvezel- spaan- en multiplex plaatmateriaal 
Ontvetten en stofvrij maken en voorbehandelen met Abbondanza multiprimer. Dit voorkomt tevens het ontsnappen van formaldehydegas in bepaalde plaatmaterialen.

Ongeschilderde non-ferro metalen (aluminium, zink, verzinkt staal)
Goed ontvetten. Eventuele corrosie verwijderen met schuurpapier en vervolgens gronden met Abbondanza multiprimer.

Ongeschilderde ferro metalen (ijzerhoudende metalen)
Kaal metaal goed reinigen, eventueel ontroesten en voorstrijken met menie of een andere roestwerende primer. Daarna voorstrijken met Abbondanza multiprimer. 

Radiatoren
Goed reinigen en eventuele roestplekjes verwijderen. Indien nodig, op kale plekjes, een menie of roestwerende primer aanbrengen. Gronden met Abbondanza multiprimer. 

Harde kunststoffen, hard PVC
Reinigen en gladde materialen iets opruwen met fijn schuurpapier (korrel 180 of fijner), daarna gronden met Abbondanza multiprimer. 

Soft Silk aanbrengen

Gereedschap:
Abbondanza Soft Silk kan worden aangebracht met een kwast, verfroller of spuit. Gebruik bij voorkeur synthetische kwasten en rollers van goede kwaliteit die geschikt zijn voor gebruik met verf op waterbasis. 

Aanbrengcondities:
Schilder niet in direct zonlicht en niet bij temperaturen lager dan 8 °C en hoger dan 30 °C of een relatieve luchtvochtigheid van meer dan 80%. Temperatuur van de ondergrond: minimaal 3 °C boven dauwpunt. 

Verdunnen: 
Abbondanza Soft Silk hoeft normaal gesproken niet te worden verdund. Bij gebruik met kwast of roller maximaal 5% verdunnen (met water). 

Spuiten:
Verdunning: hoge druk ca. 5%  |  lage druk ca. 5-10%  |  airless max. 5% Druk Airless: 100 - 130 bar  |  Nozzle: 0.011”- 0.013” |  Spuithoek: 25°- 40°

Reiniging:
Handen en gereedschap direct na gebruik met zeep en water reinigen. 

Veiligheid:
Bewaren buiten het bereik van kinderen en dieren. Niet inslikken en contact met de ogen vermijden. Verf hoort niet in de gootsteen. Verfresten laten indrogen en afvoeren conform de plaatselijk geldende afvalverwerkingsregels. 

Abbondanza Paint Soft Silk lak instructies 

WhatsApp Chat WhatsApp Chat