Abbondanza Verniswas

Abbondanza Verniswas

Een decoratief effect op onbehandeld hout of krijtverf

Met Abbondanza verniswas creëer je een prachtig kleureffect, met de duurzaamheid van vernis en de uitstraling van traditionele was. 

Abbondanza verniswas is geschikt voor projecten binnen en buiten.  Ideaal voor het beitsen, kleuren en beschermen van alle soorten onbehandeld hout, en is ook te gebruiken als patineerlaag over krijtverf. 

Hoe gebruik je verniswas?

Toepassing: Abbondanza verniswas is geschikt voor het afwerken van houten meubelen en accessoires, keukenkasten, speelgoed, trappen, vloeren, buitenmeubelen, terrassen, schuttingen, kozijnen, deuren, etc. Tevens te gebruiken als patineerlaag over krijtverf.

Eigenschappen: Geschikt voor verwerking binnen en buiten, makkelijk aan te brengen, geurarm, op waterbasis, sneldrogend, niet filmvormend, voedend voor het hout, kan desgewenst worden afgewerkt met Abbondanza vernis. Vorstvrij bewaren ca. 1 jaar. VOS max: 130 gr/L.

Voorbereiding: Eerder behandeld hout kaal maken door te schuren (P120) of met Abbondanza Bio Strip. Nieuw hout opschuren met korrel P240. Voor gebruik goed roeren. 

Droogtijden bij 20 °C: stofdroog na 30 minuten, overschilderbaar na 4 uur. 

Standaard werkwijze voor het kleuren van hout: Royaal aanbrengen met een kwast, in de richting van de houtnerf en laten drogen. Na droging gezwollen houtvezels glad schuren met fijn schuurpapier (P240), stofvrij maken en een tweede laag aanbrengen.

Vintage look op hout of patineerlaag op krijtverf: Royaal aanbrengen en dan overtollige verniswas afvegen met een pluisvrije doek in de richting van de houtnerf. Na droging gezwollen houtvezels glad schuren met fijn schuurpapier (P240). Indien gewenst op dezelfde wijze een tweede laag aanbrengen. 

Tip: Wil je een transparanter, minder kleurend effect? Verdun gekleurde verniswas dan niet met water, maar voeg transparante verniswas toe. Mengen met water zal de beschermende eigenschappen van de verniswas namelijk verminderen.

Afwerken: Je hoeft verniswas bij normaal gebruik niet verder af te werken. Heb je de vintage look toegepast doe dan voor de zekerheid even de zogenaamde druppeltest door even wat water op het oppervlak te druppelen of te sprayen. Wanneer een druppel water in het oppervlak trekt is extra bescherming nodig voor vlekbestendigheid. 
Ook op keukenkastjes, tafelbladen en andere intensief gebruikte oppervlakken raden we aan om het oppervlak af te werken met  transparante verniswas of vernis. Voor trappen en vloeren is Abbondanza vernis de beste optie voor een meer slijtvaste afwerking.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat