Abbondanza Boenwas & Colourwax

Abbondanza waxcollectie, voor afwerken en patineren

Met Abbondanza was kun je onbehandeld hout beschermen en desgewenst tegelijkertijd een kleureffect geven. Met kleurloze was breng je alleen een beschermlaag aan, met een van de kleurwassen kun je een kleurwaas aanbrengen waarbij de nerfstructuur van het hout zichtbaar blijft en zelfs kan worden geaccentueerd.

Abbondanza boenwas, kalkwas en colourwax

Krijtverf afwerken met was

Abbondanza was kan echter ook gebruikt worden voor het afwerken van een laag krijtverf om de verflaag vlekbestendig en waterafstotend te maken. Hiervoor kun je werken met kleurloze boenwas. Dit geeft de verflaag een authentieke zachte glans en uitstraling.

Krijtverf afwerken met boenwas

Antiekwas, kalkwas en colourwax

Voor extra effecten, zoals een whitewash, greywash, of een gepatineerde look, gebruik je een van de gekleurde Abbondanza wassoorten. Met antiekwas kun je felle kleuren verzachten. Met kalkwas creëer je een mooi gebleekt effect of een whitewash look. Zwarte kleurwas zorgt voor een stoere look. En met colourwax in grijs- of taupe tinten kun je een vergrijsd effect of gepatineerde look aanbrengen.

Colourwax voor het patineren van krijtverf op meubels

Abbondanza wax kleuren

De Abbondanza wax collectie bevat diverse kleuren antiekwas en colourwax. 

Abbondanza Wax Collection

Authentiek recept

Alle soorten Abbondanza was zijn vervaardigd naar authentiek recept met zuivere bijenwas, carnaubawas en pigmenten. De combinatie van bijenwas en carnaubawas zorgt voor een sterke afwerklaag met een hoog smeltpunt. Beide wassoorten zijn overigens van natuurlijke oorsprong. Aan de Abbondanza 'Extra Chalky' wassoorten, zoals Kalkwas, Colourwax Grey, Dark Grey en Taupe is naast pigment tevens extra krijt toegevoegd.

Abbondanza colourwax

WhatsApp Chat WhatsApp Chat