Verniswas Taupe

Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
ABBVW-Taupe
Waardering:
96% of 100
As low as € 4,95

Abbondanza Verniswas is een uniek afwerkproduct met de praktische voordelen van vernis en de authentieke uitstraling van een waslaag. Verniswas is ideaal voor het beitsen, kleuren en beschermen van alle soorten onbehandeld hout, en is ook te gebruiken als patineerlaag over krijtverf. Abbondanza verniswas is geschikt voor projecten binnen en buiten.  

Met verniswas in de kleur Taupe creëer je een doorleefd gepatineerd effect op onbehandeld hout. Taupe is een warme grijsbruine houttint met een enigszins groene ondertoon. Dit maakt Taupe de ideale tint om rode houtsoorten een vergrijsde uitstraling te geven. 

Rendement: afhankelijk van de toepassing 8-10 m2 per liter
Klik hier voor uitgebreide productinformatie

Toepassing: Abbondanza verniswas is geschikt voor het afwerken van houten meubelen en accessoires, keukenkasten, speelgoed, trappen, vloeren, buitenmeubelen, terrassen, schuttingen, kozijnen, deuren, etc. Tevens te gebruiken als patineerlaag over krijtverf.

Eigenschappen: Geschikt voor verwerking binnen en buiten, makkelijk aan te brengen, geurarm, op waterbasis, sneldrogend, niet filmvormend, voedend voor het hout, kan desgewenst worden afgewerkt met Abbondanza vernis. Vorstvrij bewaren ca. 1 jaar. VOS max: 130 gr/L.

Voorbereiding: Eerder behandeld hout kaal maken door te schuren (P120) of met Abbondanza Bio Strip. Nieuw hout opschuren met korrel P240. Voor gebruik goed roeren. 

Droogtijden bij 20 °C: stofdroog na 30 minuten, overschilderbaar na 4 uur. 

Standaard werkwijze voor het kleuren van hout: Royaal aanbrengen met een kwast, in de richting van de houtnerf en laten drogen. Na droging gezwollen houtvezels glad schuren met fijn schuurpapier (P240), stofvrij maken en een tweede laag aanbrengen.

Vintage look op hout of patineerlaag op krijtverf: Royaal aanbrengen en dan overtollige verniswas afvegen met een pluisvrije doek in de richting van de houtnerf. Na droging gezwollen houtvezels glad schuren met fijn schuurpapier (P240). Indien gewenst op dezelfde wijze een tweede laag aanbrengen. 

Tip: Wil je een transparanter, minder kleurend effect? Verdun gekleurde verniswas dan niet met water, maar voeg transparante verniswas toe. Mengen met water zal de beschermende eigenschappen van de verniswas namelijk verminderen.

Afwerken: Je hoeft verniswas bij normaal gebruik op onbehandeld hout niet verder af te werken. Heb je de vintage look toegepast doe dan voor de zekerheid even de zogenaamde druppeltest door even wat water op het oppervlak te druppelen of te sprayen. Wanneer een druppel water in het oppervlak trekt is extra bescherming nodig voor vlekbestendigheid.

Ook op trappen, vloeren, keukenkastjes, tafelbladen en andere intensief gebruikte oppervlakken raden we aan om de verniswas altijd af te werken met Abbondanza vernis. Bij een houtimitatie met verniswas adviseren we om af te werken met twee lagen extra matte vernis voor extra vlekbestendigheid en om glansverschillen weg te werken. 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Verniswas Taupe
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat