Abbondanza vernis extra mat

Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
vernis extra mat
Waardering:
93% of 100
As low as € 14,95

Abbondanza extra matte vernis is een watergedragen, niet vergelende vernis op basis van polyurethaanacrylaat, met ingebouwde verharder. Ideaal voor een matte afwerking op geverfde meubels en accessoires of houten meubels, muren en vloeren e.d. binnenshuis. Vernis extra mat is geurarm, slijtvast, elastisch en snel drogend. Lees meer >

Rendement: ca. 12-15 m2 per liter

Een extra matte transparante, watergedragen vernis op basis van polyurethaanacrylaat, met ingebouwde verharder.

Toepassing: voor het beschermen van een krijtverf- of glaceerlaag, hout, beton, steen, parket, linoleum, kurk, OBS platen, etc. Vernis extra mat is geschikt voor oppervlakken die normaal tot intensief worden belast.

Pas op met donkere kleuren: Omdat matte vernis krijt bevat kan het op donkere kleuren een melkachtige waas veroorzaken. Breng het daarom altijd in dunne laagjes aan, en voorkom ophopingen bij ondergronden met reliëf. Tip: voeg een scheutje van de gebruikte donkere krijtverf toe aan de matte vernis. Dit helpt om die witte waas te voorkomen. Een alternatief is om bij donkere kleuren te kiezen voor Abbondanza Soft Silk lak. Dit hoeft niet te worden afgewerkt. Of gebruik zijdeglans vernis

Bloedend hout: Houd rekening met de kans op verkleuren van een (lichtgekleurde) verflaag op bloedend hout zoals eiken of teakhout. Vernis kan namelijk kleurstoffen in bloedend hout evenals oude vlekken door vocht, nicotine, roet e.d. activeren. Een grondlaag schellak kan dit soort problemen voorkomen. Doe dan ook altijd eerst een test op een klein oppervlak!  

Tip: heb je te maken met een bloedende houtsoort, dan kun je ook kiezen voor Abbondanza All-in-One paint & Primer. Dit gaat het bloeden van hout tegen, en bovendien is afwerken met vernis hierbij niet nodig. 

Werkwijze: aanbrengen met een synthetische kwast van goede kwaliteit of een lakviltroller. Aanbrengen in 2-3 lagen, afhankelijk van de ondergrond. Op vloeren minimaal 3 lagen.

Droogtijden bij 20 C: stofdroog na 1 uur, tweede laag na ca. 6 uur, derde laag na ca. 12 uur.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Abbondanza vernis extra mat
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat