Abbondanza vernis extra mat

Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
vernis extra mat
As low as € 7,36

Abbondanza extra matte vernis is een watergedragen, niet vergelende vernis op basis van polyurethaanacrylaat, met ingebouwde verharder. Ideaal voor een matte afwerking op geverfde meubels en accessoires of houten meubels, muren en vloeren e.d. binnenshuis. Vernis extra mat is geurarm, slijtvast, elastisch en snel drogend.

Rendement: ca. 12-15 m2 per liter

Een extra matte transparante, watergedragen vernis op basis van polyurethaanacrylaat, met ingebouwde verharder.

Toepassing: voor het beschermen van een krijtverf- of glaceerlaag, hout, beton, steen, parket, linoleum, kurk, OBS platen, etc. Vernis extra mat is geschikt voor oppervlakken die normaal tot intensief worden belast.

Let op: Breng op donkere ondergronden de lak in meerdere dunne lagen aan, een te dikke laag kan een melkachtige waas veroorzaken. Tip: voeg een klein scheutje van de gebruikte donkere krijtverf toe aan de matte vernis. Dit helpt om die witte waas te voorkomen. 

Houd ook rekening met de kans op verkleuren van een verflaag als je werkt op bloedend hout zoals eiken. Vernis kan namelijk kleurstoffen in bloedend hout evenals oude vlekken door vocht, nicotine, roet e.d. activeren. Een grondlaag schellak kan dit soort problemen voorkomen. Doe dan ook altijd eerst een test op een klein oppervlak!  

Werkwijze: aanbrengen met een synthetische kwast van goede kwaliteit of een viltroller. Aanbrengen in 2-3 lagen, afhankelijk van de ondergrond. Op vloeren minimaal 3 lagen.

Droogtijden bij 20 C: stofdroog na 1 uur, tweede laag na ca. 6 uur, derde laag na ca. 12 uur.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Abbondanza vernis extra mat