Abbondanza Metallic Powder

Abbondanza Metallic Powder
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina

De sprankelende Abbondanza Metallic Powders laten jouw interieur shinen!

Abbondanza metallic goud- en koper poeders gaan jouw DIY-projecten, kunstwerken, mixed media en meubel makeovers laten shinen! Deze pigmentpoeders bestaan uit ultrafijne metallic deeltjes die zorgen voor een verbluffende, schitterende glans. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende tinten, die ook onderling mengbaar zijn.  

Omdat het hier gaat om losse minuscule metaaldeeltjes, heb je een bindmiddel nodig om het poeder te laten hechten op de ondergrond. Je kunt dit heel eenvoudig doen met Abbondanza zijdeglans vernis, om een prachtig vloeibaar goud of koper mengsel te maken. Maar je kunt de metallic poeders ook mengen met art medium, acrylmedium of lijm, schellak, ei tempera, wax, of in combinatie met Abbondanza verguldlijm.

Hoe gebruik je Abbondanza Metallic Powders?

BINDMIDDELEN
Bijna alle gangbare bindmiddelen zijn geschikt om te gebruiken in combinatie met de metallic powders. Zoals bijvoorbeeld Abbondanza vernis en Art Medium, alle soorten acrylmedium of lijm, schellak vernis, ei tempera, transparante verniswas, wax, etc. Verder kun je de poeders gebruiken in combinatie met Abbondanza verguldlijm, in plaats van bladmetaal. De vele opties maken de pigmentpoeders heel veelzijdig en je zult merken dat ze een onmisbaar item gaan worden in jouw stash.

MENGSELS MAKEN
schep een beetje metallic powder in een bakje of op een schoteltje. Voeg dan het bindmiddel naar keuze toe en meng het met een paletmes of kwast. Het mengsel is dan direct klaar voor gebruik. Nadat ze gemengd zijn is dit niet meer nodig. Tip: je kunt de poeders ook sprenkelen in een nog natte laag verf, lak, was, stucco, etc. 

Er is geen standaard mengverhouding. Door meer of minder poeder te gebruiken in je bindmiddel, kun je een dekkender of transparanter effect creëren. Slechts een klein beetje goud- of koperpoeder is vaak al genoeg voor een groots effect. Maak dus niet teveel in een keer, je kunt altijd iets bij mengen. Vanwege de flexibiliteit in de mengverhoudingen en gebruik, is er ook geen standaard rendement te noemen. 

KLEUREN MIXEN
Je kunt de metallic powders in droge toestand met elkaar mengen, maar dit kan ook nadat ze zijn aangemaakt met het medium naar keuze.

VEILIGHEID
Vanwege de ultrafijne samenstelling en het lichte gewicht van de metallic koper en zink deeltjes, kunnen ze bij gebruik in droge toestand gaan stuiven. We raden je dan ook aan om een stofmasker te dragen tijdens het mengen. Nadat de deeltjes zijn gemengd is dit niet meer nodig. Buiten bereik van kinderen bewaren. Schadelijk bij inslikken of inademen. Voorkom lozing in oppervlaktewater of riolering. 

 

WhatsApp Chat WhatsApp Chat