Abbondanza Craquelure Set

Op voorraad
SKU
craquelure set
Waardering:
88 % of 100
€ 37,95

Met de Abbondanza Craquelure Set creëer je het effect van kleine barstjes zoals in oud porselein of op oude schilderijen. Dit wordt ook wel craquelé genoemd. De set bestaat uit twee producten: een basislaag en een toplaag. De barstjes die ontstaan kun je accentueren door in te wassen met een patineerproduct. Lees meer

Inhoud set: 1 x 250 ml Craquelure basis (stap 1) en 1 x 250 ml Craquelure top (stap 2)
Rendement: afhankelijk van de wijze van aanbrengen voldoende voor ca. 2 m2.

Werkwijze: 

Voor het beste resultaat het product gebruiken bij een temperatuur tussen 16°C en 21°C. 

Poreuze ondergronden (zoals krijtverf, karton, papier, etc.) kun je eerst sealen met de topcoat (Step 2) of met Abbondanza vernis. Dit voorkomt dat de basislaag te diep in de ondergrond dringt, waardoor de topcoat minder effect heeft of kleinere en fijnere barstjes creëert. Uiteraard kun je hiermee experimenteren.    

Gebruik een zachte synthetische kwast of penseel om de basislaag (Step 1) aan te brengen en laat drogen totdat de laag transparant is maar nog wel wat kleverig. Afhankelijk van de ondergrond en de omgevingstemperatuur kan dit tussen 15 minuten en 1 uur duren. Blijf daarom steeds in de buurt om je werkstuk in de gaten te houden.

Breng op de nog iets kleverige basislaag de toplaag (Step 2) aan. Tijdens het drogen zullen langzaam maar zeker de barstjes verschijnen. 

Accentueer de barstjes als de lak droog is door in te wrijven met een patineerproduct zoals antiekwas, antiquing powder, verdunde krijtverf of glaze.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Abbondanza Craquelure Set
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat