Antiquing Powder Dusty Grey patineerpoeder voor een prachtig dof patina

Antiquing Powder Dusty Grey

Abbondanza Vintage Crackle voor een gebladderd verf effect

Abbondanza Vintage Crackle

Abbondanza Craquelure Set

Met Abbondanza craquelure creëer je het effect van kleine barstjes zoals in oud porselein of op oude schilderijen. De set bestaat uit twee producten: een basislaag en een toplaag.

Inhoud set: 1 x 250 ml Craquelure basis (stap 1) en 1 x 250 ml Craquelure top (stap 2)

Rendement: afhankelijk van de wijze van aanbrengen voldoende voor ca. 2 m2.

Login voor prijzen
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Abbondanza Craquelure set

Met Abbondanza craquelure creëer je het effect van kleine barstjes zoals in oud porselein of op oude schilderijen.

Ondergrond: voor een optimaal effect werk je op een zijdeglans basislaag, zoals Abbondanza Lak Soft Silk. Op een poreuze ondergrond zoals krijtverf zal het product iets meer intrekken en heeft het minder effect of worden de barstjes kleiner. Wil je toch graag met krijtverf aan de slag, werk dit dan af met Abbondanza zijdeglans vernis.

Werkwijze: Gebruik een synthetische kwast om de basislaag aan te brengen en laat drogen totdat de laag transparant is maar nog wel wat kleverig. Afhankelijk van de ondergrond en de omgevingstemperatuur kan dit tussen 15 minuten en 1 uur duren. Blijf daarom steeds in de buurt om je werkstuk in de gaten te houden. Breng op de nog iets kleverige basislaag de toplaag aan. Tijdens het drogen zullen langzaam maar zeker de barstjes verschijnen. Accentueer de barstjes als de lak droog is met een van de Abbondanza patineer producten zoals antiekwas, antiquing powder, antiek patina of glaze.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Abbondanza Craquelure Set