Effect tricotdoek-stockinette

Op voorraad
SKU
stockinette
Waardering:
85% of 100
€ 3,95

Stockinette, tricotdoek, voor decoratieve verftechnieken, zoals het verzachten van kwaststrepen bij marmer- en houtimitaties en fresco-technieken, kleurwassingen, patineerlagen, colourwash, etc. Lengte ca 1 m.
Lees meer over dit product

Wat is stockinette?

Stockinette oftewel tricotdoek is een zeer rekbaar, rondgebreid buisvormig materiaal. Stockinette wordt gebruikt voor het deppen van glaceerlagen bij allerlei decoratieve verftechnieken, het verzachten van kwaststrepen bij marmer- en houtimitaties, kleurwassingen, patineerlagen, colourwash, etc.

Hoe gebruik je stockinette?

De manier waarop je het gebruikt hangt af van de toepassing. Voor het verzachten van kwaststrepen en het deppen of blenden van natte verf-of glaceerlagen kun je tricotdoek het best vochtig gebruiken. Leg het doekje dan even in water en wring het goed uit. Vouw er dan een kussentje van door de punten en randen naar binnen te vouwen en gebruik de gladde kant om te deppen. Dit voorkomt losse draadjes e.d. in je werk. Als het doekje verzadigd raakt, spoel het dan tussendoor weer even uit. Mochten er toch pluisjes in je werk komen laat deze dan zitten en verwijder ze voorzichtig na het drogen van de glaceerlaag. Verder kan tricotdoek ook gebruikt worden bij het uitvegen van waslagen, patineerlagen of andere klusjes. In die gevallen wordt het doek droog gebruikt.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Effect tricotdoek-stockinette
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat