Patino Glaze

Op voorraad
SKU
glaze Patino
Waardering:
93% of 100
€ 38,95

Patino Glaze is een helder, kleurloos acryl glaceermedium dat op kleur wordt gebracht met poederpigmenten of vloeibaar acrylpigment. Glaceerverf heeft een langere droogtijd. Dit zorgt ervoor dat je langere tijd in de natte laag kunt werken. Zo kun je speciale decoratieve effecten aanbrengen zoals hout imitaties, fresco effecten, colourwash, whitewash, een gepatineerd effect, etc.

Rendement:10-20 m2 per liter (afhankelijk van de ondergrond en gekozen techniek)

Patino Glaze is ideaal voor de fijnere decoratieve technieken zoals een klassiek patina, marmer-, hout-, edelsteen- of schildpad imitaties. Patino glaceerverf wordt gekleurd met pigment en is daarom fijner van structuur en creëert een transparanter effect dan een glaceermedium dat met verf wordt gekleurd, zoals Classico. Na het aanbrengen kan de natte glaceerlaag nog ongeveer een uur lang worden bewerkt tot een decoratieve afwerking.

Werkwijze: Kleur het Patino glaceermedium met poederpigmenten of vloeibaar acrylpigment. Als je poederpigment gebruikt meng dit dan eerst met een beetje water tot een papje. Acrylpigment kan direct worden toegevoegd. De gekleurde glaceerverf op een niet zuigende ondergrond aanbrengen, zoals Abbondanza Lak Soft Silk of krijtverf afgewerkt met zijdeglans vernis. Op een poreuze ondergrond, zoals krijtverf of matte muurverf zal het glaceermedium sneller intrekken en dit verkort de werktijd.

Afwerken: Patino droogt op tot een duurzame en waterbestendige afwerking die niet vergeelt of veroudert. Aflakken is dan ook niet nodig. Mocht je toch extra bescherming willen (in natte ruimtes, keukens e.d.) dan kun je desgewenst aflakken met Abbondanza vernis.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Patino Glaze
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat