Krijtverf 770 Bright Terracotta

Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
ABBKR-TR 770 Bright Terracotta
As low as € 4,95

Krijtverf van Abbondanza is perfect voor het verven van meubels, muren en accessoires. De verf bevat extra krijt en hoogwaardige pigmenten, voor een poedermat en dekkend resultaat.

Abbondanza krijtverf is gemakkelijk verwerkbaar, op waterbasis en geurarm, droogt snel en hecht op vrijwel alle ondergronden. De verf kan desgewenst verdund worden met water om een wash te maken. Met onze krijtverf kun je dus alle kanten op. Wil je een dekkend en mat resultaat op je muur of meubels, een whitewash of colourwash, of een vintage look? Het kan allemaal!

Let op: oranje- en roodtinten zijn over het algemeen iets minder dekkend, dus mogelijk moet je van deze kleur een extra laag aanbrengen.

Meer informatie

Krijtverf van Abbondanza is een milieuvriendelijke watergedragen verf voor het verven van meubels, accessoires en muren.

Kleur: De weergegeven kleur is ter indicatie en zal op alle beeldschermen en/of smartphones weer anders overkomen. We adviseren dan ook dringend om vooraf een kleurstaal, kleurkaart of een testpotje te bestellen. Dit kan op de pagina 'Kies je Kleur'.

Rendement: ca. 10-12 m2 per liter per laag. Op ruwere muren met structuur is het rendement ongeveer 8-9 m2 per liter per laag.

Toepassing: Krijtverf kan worden toegepast op hout, behang, steen, stucwerk, beton, gips, terracotta, oude verflagen in goede staat, meubels en accessoires, muren en gangbare plaatmaterialen zoals underlayment, spaanplaat, Mdf, etc.

Unieke eigenschappen: Krijtverf is naast het gewone dekkende schilderwerk bij uitstek geschikt voor speciale decoratieve verftechnieken zoals doorschuren, patineren en effecten met wax. Doordat de verf wat dikker is dan lakverf vloeit de verf minder uit. Daardoor kun je desgewenst de kwaststrepen wat meer zichtbaar laten en creëer je met krijtverf gemakkelijk een authentieke uitstraling. Krijtverf kan desgewenst ook verdund worden met water om een wash te maken (whitewash, greywash of colourwash).

Voorbehandelen: Bloedend hout primen met Abbondanza Schellak of All-in-One. Harde kunststoffen, tegels en andere gladde ondergronden gronden met Abbondanza Multiprimer of All-in-One. Zuigende muren en nieuw gestuukte muren voorbehandelen met een voorstrijkmiddel.

Krijtverf aanbrengen: Voor de authentieke krijtverf uitstraling gebruik je een spaler of onze speciale krijtverfkwast. Wil je graag een strak en glad effect? Gebruik dan een synthetische kwast. Op muren kun je de verf met roller aanbrengen. 

Afwerken: krijtverf kan met een vochtige doek worden afgenomen en dus is afwerken niet altijd nodig. Voor extra vlekbestendigheid adviseren we om de verf af te werken met Abbondanza vernis of boenwas. 

Tip: wil je radiatoren, keukens, deuren of kozijnen e.d. verven en een strakker effect met een extra kras- en vlekbestendigheid? Kies dan voor Abbondanza Soft Silk lak.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Krijtverf 770 Bright Terracotta
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat