Patina Verdigris Effect Set

Op voorraad
SKU
patina effect set
Waardering:
100 % of 100
€ 19,95

Met de Abbondanza Patina Effect set kun je een prachtig kopergroen ‘verdigris effect’ aanbrengen op woonaccessoires zoals spiegellijsten, kandelaars, lampen, metalen voorwerpen, potten of meubeltjes. Het patina effect is ook zeer geschikt om te gebruiken op schilderijen, art journals of andere mixed media projecten.

Inhoud: 100 ml Abbondanza Patina Green , 100 ml Abbondanza Patina Blue, 50 ml metallic effect.

Abbondanza Patina Effect is een set van drie producten; Patina Green, Patina Blue en metallic effect. Abbondanza Patina Green is een kopergroene verf met een dikkere structuur zodat je hiermee een authentiek korrelig effect kunt nabootsen. Abbondanza Patina Blue heeft een iets dunnere consistentie. De beide producten worden samen gebruikt om het typische patina verdigris effect te creëren.

Het prachtige patina effect wordt puur door de uitgekiende kleuren en structuur van de verf verkregen en ontstaat dus niet door een chemische reactie. Alle producten zijn op waterbasis en dit alles zorgt ervoor dat Abbondanza Patina Effect volkomen veilig is in gebruik. Bovendien ben je niet afhankelijk van de grillen van de chemische reactie en kun je het effect dus precies daar aanbrengen waar jij het wilt hebben.

Ondergrond voor een patina effect
Je kunt Abbondanza verdigris patina op verschillende soorten ondergronden aanbrengen en daarmee je eigen draai aan het effect geven. Een goede neutrale basis is Abbondanza krijtverf in een bruine tint zoals Dark Chocolat, Soil of Walnut.

Wil je een geoxideerd koper effect waarbij nog veel van de koperkleur is te zien, gebruik dan metallic paint Copper als basis. Overigens is ook antiekgoud of een andere metaaltint te gebruiken.

Tip: voor een extra stoer en verweerd effect is een basis van Abbondanza Rusty Effect verf geweldig!

Verdigris patina effect aanbrengen
Begin met het aanbrengen van de Patina Green verf op de gekozen ondergrond. Breng de verf deppend aan en zorg ervoor dat je delen van de ondergrond onbedekt laat.
Breng  vervolgens Patina Blue aan, eveneens met een deppende beweging en vul hiermee de opengelaten delen op. Zodra je beide kleuren hebt aangebracht ga je ze blenden door het oppervlak met een droge kwast te tamponneren. Op deze manier ontstaat er een prachtig kopergroen effect met verschillende nuances groen en blauw.

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Patina Verdigris Effect Set
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat