Walnootbeits Bruin

Op voorraad
SKU
Walnootbeits Bruin
€ 14,95

Abbondanza traditionele walnootbeits, kerkenbeits, zak 200 gram.

Abbondanza Walnootbeits is een 100% biologisch afbreekbaar natuurproduct om een watergedragen beits of patineermiddel te maken. Deze walnootbeits wordt gemaakt volgens een oud ambachtelijk recept, ook wel bekend als 'notenklontjes' of 'kerkenbeits'. Walnootbeits is ideaal om onbehandeld hout te beitsen en hiervoor werd het van oudsher ook altijd gebruikt. Wij gebruiken het daarnaast ook graag om een verouderd patina aan te brengen op matte poreuze verfsoorten zoals Abbondanza Krijtverf of Milk Paint. Walnootbeits is verkrijgbaar in twee tinten: donkerbruin en mahoniebruin. 
Lees meer

 

Abbondanza walnootbeits is een 100% biologisch afbreekbaar product, van plantaardige oorsprong. Het wordt geleverd in de vorm van piepkleine kristalletjes die je zelf met water kunt aanmaken tot een vloeibare beits. Met de walnootbeits kun je onbehandeld hout op een natuurlijke wijze kleuren. Door meer of minder water toe te voegen kun je de dekking en de kleur bepalen. Uiteraard is het effect daarnaast ook afhankelijk van de kleur van het hout en de houtsoort.

Werkwijze: 

Je kunt warm of koud water gebruiken om de beits te maken, maar in warm water lossen de kristalletjes het gemakkelijkst op. De hoeveelheid korreltjes bepaalt hoe donker of hoe licht de beitslaag wordt. Voor een lichte beits gebruik je ca 30 gram op een liter water. Voor een donkere beits gebruik je 90 gram op een liter. Roer het mengsel om tot alle korreltjes zijn opgelost en dan is het klaar voor gebruik. 

Verwijder eventuele oude beits, lak, olie- of waslagen en zorg dat de ondergrond schoon en vetvrij is. Breng de walnootbeits met een spalter, spons of sponskwast aan in de richting  van de houtnerf. Veeg overtollige beits af met een pluisvrije doek, ook weer in de richting van de nerf en laat 2 tot 4 uur drogen. Bij nieuw hout kunnen de houtvezels enigszins opzwellen na de behandeling, in dat geval even lichtjes glad schuren met fijn schuurpapier (P240). Daarna kun je indien gewenst een tweede laag aanbrengen. Tot slot kun je een beschermende afwerklaag aanbrengen met bijvoorbeeld Abbondanza boenwas, transparante verniswas of vernis. 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Walnootbeits Bruin
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat