Glaze Brown

Op voorraad
SKU
glaze brown
Waardering:
94% of 100
€ 18,95

Met Abbondanza Glaze Brown creëer je een prachtig authentiek patina op geverfde of vergulde meubels en accessoires. Abbondanza Glaze is een glaceer- en patineermedium op waterbasis, geschikt voor gebruik binnen en buiten. De Glaze is traag drogend, waardoor je het product gedurende langere tijd kunt bewerken. 

Rendement: verpakking 250 ml voor ca. 3-5 m2, afhankelijk van de gekozen techniek

Toepassing: Abbondanza Glaze wordt gebruikt als patineermiddel en/of voor decoratieve effecten zoals bij hout- of marmerimitaties, subtiele colourwash effecten, blenden van kleuren, het accentueren van barstjes bij Abbondanza craquelure, etc. 

Ondergrond: Abbondanza Glaze kan worden aangebracht op Abbondanza krijtverf, Soft Silk en All-in-One verf, zijdeglans acrylverf, hout, beton, gips, canvas, steen, etc. Niet geschikt voor alkyd- c.q. terpentinegedragen of andere oplosmiddelhoudende verflagen.

Werkwijze: Breng Abbondanza Glaze met een platte kwast aan in een dunne laag. Vervolgens kun je op verschillende manieren te werk gaan:

1- Patineren, methode 1: Breng een dunne laag glaze aan en tamponneer de glaze met de puntjes van een droge kwast of tamponneerborstel voor een subtiel antiek effect waarbij geen kwaststrepen meer zichtbaar zijn.

2- Patineren, methode 2: Breng een dunne laag glaze aan en veeg dan de glaze uit met een pluisvrije doek zodat er in de dieper gelegen delen wat meer glaze achterblijft.

3- Houtimitatie of houtlook: strijk de glaze uit in één richting voor een streperig hout effect. Gebruik hiervoor een klopkwast en eventueel aanvullend ons houtnerver gereedschap. Kijk voor meer tips op onze pagina houtimitatie op verftechnieken.nl 

4- Inwassen van barstjes bij het Abbondanza craquelure effect: breng de glaze aan met een kwast, laat even intrekken en veeg dan uit met een pluisvrije doek.

5- Marmerimitatie: kijk voor tips en uitleg op onze pagina Marmerimitatie op verftechnieken.nl

Afwerken: Abbondanza Glaze vormt op zich een duurzame en waterbestendige afwerking die niet vergeelt. Echter voor bepaalde projecten en omstandigheden is adviseren we toch extra bescherming in de vorm van Abbondanza vernis, zoals bij gebruik in vochtige ruimtes, keukens, op werkbladen, etc. Ook zorgt een vernislaag ervoor dat eventuele glansverschillen worden weggewerkt. Let op: laat de glaze minimaal 24 tot 48 uur drogen voordat je vernis aanbrengt.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Glaze Brown
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat