Colourwax Grey

Op voorraad
SKU
wax-grey
Waardering:
95% of 100
€ 19,95

Colourwax grijs, vervaardigd naar authentiek recept op basis van zuivere bijenwas, carnaubawas, terpentijnolie en pigmenten. Colourwax Grey van Abbondanza is een lichtgrijze boenwas met extra krijt en pigmenten. Perfect voor een licht en fris greywash effect op onbehandeld hout of een lichtgrijs patina op een laag krijtverf. Meer informatie

Inhoud: 370 ml
Rendement: afhankelijk van ondergrond ca. 6 - 10 m2 per blik

Toepassing:
Abbondanza 'Extra Chalky' Colourwax Grey is een lichtgrijze was. Deze was bevat behalve pigmenten extra veel krijt, waardoor de was wat dikker en stugger is en meer dekking en kleureffect geeft. Colouwax is vooral geschikt voor houtsoorten met een open nerf zoals eikenhout, of zachtere houtsoorten zoals vuren of grenen. Op harde houtsoorten met een fijne structuur zal het kleureffect iets minder sterk zijn. De wax is ook te gebruiken als patineerlaag over Abbondanza Krijtverf.

Werkwijze:
1: Eikenhout kun je desgewenst vooraf uitborstelen met een messing borstel. Hiermee verwijder je de zachte houtvezels en open je de nerven.
2: Breng de wax aan met een spalter of waxkwast of eventueel een pluisvrije doek. Tip: met een kwast kun je beter doseren en dit is ook het handigst bij houtsnijwerk of reliëf.
3: Verdeel de was dun en gelijkmatig over het oppervlak, druk het goed in de poriën van het hout en in kieren en reliëf. Laat eventjes intrekken en veeg dan overtollige was af met een doek. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt, vooral de nerven accentueert en er dus niet in een dikke laag op blijft liggen.
4: Laat de was een dag of nacht uitharden en boen de waslaag dan stevig op met een pluisvrije doek.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Colourwax Grey
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat