Kalkwas - Liming Wax

Op voorraad
SKU
wax-kalk
Waardering:
99% of 100
€ 19,95

Abbondanza Kalkwas (liming wax, krijtwas) is een boenwas waaraan extra krijt en witte pigmenten zijn toegevoegd. De was is vervaardigd naar authentiek recept op basis van zuivere bijenwas, carnaubawas, terpentijnolie en pigmenten. Perfect om een prachtig whitewash effect aan te brengen op onbehandeld hout of een wit patina op een donkere laag krijtverf. Meer informatie

Inhoud: 370 ml
Rendement: afhankelijk van ondergrond ca. 6 - 10 m2 per blik

Abbondanza kalkwas is perfect voor een prachtig whitewash effect op onbehandelde houtsoorten zoals eikenhout.

Toepassing:
Kalkwas is vooral geschikt voor houtsoorten met een open nerf zoals eikenhout, of zachtere houtsoorten zoals vuren of grenen. Op harde houtsoorten met een fijne structuur zal het kleureffect iets minder zijn. De kalkwas is ook te gebruiken als patineerlaag over Abbondanza Krijtverf. Felle of donkere kleuren kun je er een mooi zongebleekt of Scandinavisch effect mee geven. Een prachtig leisteeneffect creëer je door de kalkwas aan te brengen over een laag Abbondanza krijtverf Black of Warm Black. 

Werkwijze:
1: Eikenhout kun je vooraf uitborstelen met een messing borstel. Hiermee verwijder je de zachte houtvezels en open je de nerven.
2: Breng de wax aan met een krijtverfkwast of waxkwast. Sommige mensen gebruiken een doek, maar met een kwast kun je beter doseren, werk je veel zuiniger en is ook het handigst bij onregelmatigheden in de ondergrond, zoals houtsnijwerk of reliëf.
3: Verdeel de was dun en gelijkmatig over het oppervlak, druk het goed in de poriën van het hout en in kieren en reliëf. Laat eventjes intrekken en veeg dan overtollige was af met een doek. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt, vooral de nerven accentueert en er dus niet in een laag op blijft liggen.
4: Laat de was een dag of nacht uitharden en boen de waslaag dan stevig op met een pluisvrije doek.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kalkwas - Liming Wax
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat